![]() |
Kekikli Kebap
Kekikli Kebap Tarifi - Kekikli Kebap Nasıl Yapılır - Kekikli Kebap Malzemeleri
Malzeme Listesi 500 Gram Et 4 Adet Patates (Orta Boy) 2 Adet Yeşil Biber 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 2 Çay Kaşığı Kekik 1 Çay Kaşığı Tuz Kekikli Kebap Nasıl Yapılır? 1. Eti kuşbaşı olacak şekilde kesin ve yıkadıktan sonra tencereye koyup etlerin hizasına gelecek kadar su koyun. Suyu çekinceye kadar pişirin. 2. Suyu çekilen etin üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip etleri kavurma kıvamına gelinceye kadar kavurun. 3. Patatesleri küp küp doğradıktan sonra yağda kızartın. Yeşil biberleri arzu ettiğiniz şekilde kesip hafifçe kızartın. 4. Kızartılmış patates ve biberleri kavurma yaptığınız tenceredeki etlerin üzerine ilave edin. Tuzu ekleyerek iki ya da üç dakika daha bu şekilde kısık ateşte ara sıra karıştırark kavurun ve ocaktan alın. 5. Son olarak kekiği ekleyin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.