![]() |
Oktay Usta Tas Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oktay Usta Tas Kebabı Tarifiresimli tas kebabı tarifi - tas kebabı nasıl yapılır - tas kebabı yapmanın püf noktalarıMalzeme : 600 gram kuşbaşı kuzu eti ![]() 1 baş orta boy soğan 3 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 2 adet büyük boy patates 1 adet orta boy domates 1 tatlı kaşığı tuz 4 adet sivribiber 3 bardak su ![]() Yapılışı: Patatesler yıkandıktan sonra kabukları soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki kızgın yağın içine etler atılır ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin içinde kalanı kızgın yağa soğanlar atılır ![]() ![]() ![]() ![]() Salça da kaşıkla bir taşım karıştırıldıktan sonra tencereye önceden hafif kavurduğumuz etler atılır, tuz ve 3 su bardağı dolusu su İlâve edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ![]() ![]() Pişen etler, delikli bir kepçe İle servis tabağına alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin İçinde kalan salçalı koyu su bir tel süzgeçten geçirilip tas kebabı etlerinin üzerinde gezdirilir ![]() ![]() Not : Doyurucu ve leziz bir yemek olan tas kebabını, acılı yemek İsteyenler, yapılırken su ilâve edilmeden önce salça İle beraber bir kaşık ucu ile toz kırmızı biber atabilirler ![]() Tas kebabının püf noktaları: Tas kebapları, umumiyetle koyun etinden yapılmakla beraber, dana etinden ve kümes hayvanları (piliç, tavuk, hindi ve kaz) etlerinden dahi tas kebapları hazırlanır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|