![]() |
Yuva Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yuva KebabıYuva Kebabı Tarifi - Yuva Kebabı Yapılışı - Yuva Kebabı Nasıl Yapılır - Yuva Kebabı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (küçük küp kesilmiş) 6 adet çanak enginar (temizlenmiş) 80 ml zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 80 ml su (kaynar) 1 adet limonun suyu 4 adet büyük boy mantar (dilimlenmiş) 1 adet sivribiber (ince kıyılmış) 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış) 6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağından 60 ml ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() • Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyin ve 3-4 dak ![]() ![]() • Etlerin üzerine suyun yarısını gezdirin ![]() ![]() ![]() • Kalan zeytinyağını ve limon suyunu çırpın ![]() • Enginarları kalın dipli ve yayvan bir tencereye yerleştirip, limonlu zeytinyağını gezdirin ![]() ![]() ![]() • Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayıp, enginarların üzerine paylaştırın ![]() • Kalan suyu enginarların arasına gezdirin ![]() ![]() ![]() • Üzerlerine dereotu serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|