Buğu Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğu KebabıMALZEMELER: 1) 1 kg koyun kuşbaşı eti2) 3 avuç arpacık soğan 3) 3-4 diş sarımsak 4) 2 kaşık yağ 5) 1 domates 6) 1 çay kaşığı karabiber 7) 2 defne yaprağı 8) Tuz YAPILIŞI : 1 Düdüklü tencereye et soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik defne ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur![]() 2 Su koymadan kapak kapatılır Hafif ateşte 1 saat pişirilir![]() 3 Pilav ve salata ile servis yapılır![]() KISA BİLGİ : 1 Düdüklü tencerede yemek pişirilirken suyu fazla b buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir![]() 2 Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan yakıttan tasarruf sağlar, bilhassa vitaminler daha az olur
|
|
|
|