Şehriyeli İncik Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehriyeli İncik KebabıŞehriyeli İncik Kebabı Tarifi - Şehriyeli İncik Kebabı Yapılışı - Şehriyeli İncik Kebabı Nasıl Yapılır Malzemeler İncik Kebap İçin 6 adet incik Karabiber, pulbiber, kekik Tuz 1 yemek kaşığı tereyağı Pilav İçin 1 paket şehriye 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 lt kaynar suYapılışı İncikleri kemiklerinden ayırıp, büyük parçalara bölün İncikleri düdüklü tencereye koyun Üzerine tuz, karabiber, pulbiber ve kekik serpip karıştırın Ağzını kapatıp yarım saat pişirin![]() Yarım saat sonunda düdüklüyü açın ve suyunu salmış olan etleri, tencerenin ağzı açık olarak, suyunu çekene kadar kavurun ![]() Bu esnada şehriye pilavına başlayabiliriz Bir teflon tencerede 1 paket arpa şehriyeyi 1 çay bardağı kadar sıvı yağda kavurun İyice kavrulan şehriyenin üzerine 1,5 lt kaynamış su ekleyin, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin Önce yüksek, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin![]() Pilav suyunu çektikten sonra, küçük bir tavada tereyağını kızdırın ve pilaın üzerine döküp harmanlayın ![]() Bir tabağa şehriye pilavını alın, pilavın ortasına da etleri yerleştirin
|
|
|
|