Patatesli Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli KebapPatatesli kebap tarifi - Patatesli kebap yapilisi ![]() Patates ve etin muhteşem uyumu, sofranıza sade bir şıklık getirirken, damağınızda eşsiz bir lezzet bırakacak ![]() Malzemeler: 5 adet dana bonfile 8 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan 3 adet çarliston biber 2 adet orta boy domates 4 adet orta boy patates 1 çay kaşığı tuz, karabiber Hazırlanışı: 1- Yarım santimden daha ince olacak şekilde dövülmüş olan bonfilelerin üzerine tuz ve karabiber serperek, üst üste yerleştirin Derin dondurucuda 1 gece boyunca bekletin![]() 2- Donmuş etleri ertesi gün dolaptan çıkarın, eridikten sonra keskin bir bıçakla, parmak kalınlığında ince uzun doğrayın ![]() 3- Zeytinyağını tavada kızdırıp bonfileleri ekleyin 4-5 dakika kavurun![]() 4- Üzerine halkalar halinde doğranmış soğanları, aynı şekilde kesilmiş biberleri ilave edin 7-8 dakika karıştırarak kavurun![]() 5- Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın Etlerin üzerine ilave edin ve 5 dakika çevirin![]() 6- Etler yumuşayınca ocaktan alıp, üzerine tuz, karabiber serpin ![]() 7- Patatesleri haşlayıp soyun Halka şeklinde doğrayarak servis tabağına dizin Üzerine kavrulmuş karışımı ekleyin Dilerseniz, üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirerek de servise sunabilirsiniz![]() Afiyet olsun! |
|
|
|