Balıklı Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı KöfteMalzemeler: - 1 teneke Som Baligi/Pink Salmon (kirmizi etli alabalik), 400 gr yaklasik (siz baska buyuk, etli baliklarlada deneyebilirsiniz )- 1 yumurta - 1 orta boy sogan - 1/2 su bardagi bayat ekmek (makineden gecirilmis) - 1 yemek kasigi limon suyu - 1 cay kasigi kadar ince rendelenmis limon kabugu rendesi - 1 cay kasigindan az kuru biberiye, hafifce ezilmis (crushed rosemary) Eger yoksa damak zevkinize gore baska baharatlarla deneyebilirsiniz Yada once birkere sade deneyip sonra icine ne yakisacagina siz karar verin)- tuz, karabiber not: original tarifte 1/2 bardak kadar dogranmis yesil biber ekleniyor, isterseniz koyabilirsiniz ![]() Yapilisi: - Konserve baligi iyice suyundan suzup bir kasenin icinde catalla ezip ufaltin ![]() - Diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin ![]() - Orta buyuklukte kofteler yapin ![]() - Kizdirilmis hafif yagli tavada iki tarafi iyice kizarana kadar pisirin (Siviyagi cekerse biraz daha piserken ilave edin )servis onerisi: Yaninda patates kizartmasi ile veya durumluk yufka ekmek arasina rende havuc ve kirmizi lahanali salata ile birlikte servis yapabilirsiniz
|
|
|
|