Ekmek Kasesinde Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek Kasesinde KebapMalzeme : ekmeğin hamuru için: * 4 su b un* 1 su b tam buğday unu* 1 tatlı k karbonat* 1 tatlı k tuz* aldığı kadar su İç harcı için: * 350 gr kuzu eti* 2 domates * 2 biber * 2 diş sarımsak * 1 soğan * 1 tutam maydonoz * 1 kase sarımsaklı yoğurt * zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına un tuz karbonat alınarak alabildiği kadar su ile ekmeğin hamuru hazırlanır hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılır![]() yuvarlanıp hafif bastırılarak küçük ekmekler yapılır yağlanmıştepsiye konup fırına verilir bu arada iç harcı için; soğanlar sotelenir![]() etler de doğranarak eklenir biraz sotelendikten sonra sarımsakdoğranmış domatesbiber ve maydanoz da eklenerek pişirilir ![]() pişmiş olan ekmekler fırından çıkarılır kabukları kesilip içi oyulur![]() pişmiş olan harç ekmeklerin içine doldurulur üzerine sarımsaklı yoğurtdökülerek servis yapılır ekmeğin kalan iç kısmı da bir tabağa alınırüzerine iç harç ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır ![]() Afiyet Olsun alıntı |
|
|
|