Bademli Püreli Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Püreli KebapBademli Püreli Kebap Tarifi - Bademli Püreli Kebap Nasıl Yapılır - Bademli Püreli Kebabın hazırlanması Malzemeler: 500 gr kuzu eti1 soğan 1 kase mantar 1 defne yaprağı 2 domates 2 biber 1 çorba k salçaSıvıyağ Tuz, karabiber Püresi için: 3 patates 1 çorba k tereyağı1 su b sütTuz Hazırlanışı: 500 gr kuzu etini tencereye alıp suyu çekene kadar kavurun Kavrulduktan sonra üzerine soğanı ve defne yaprağını ilave edin Üzerine küp kesilmiş mantarları ilave edin Üzerine salçayı ilave edin Tencerey sıcak su ilave edip pişirin En son olarak domates ve biberleri ilave edin Püresi için 3 adet patatesi ince olarak kesip tencereye alın Üzerine sıcak su ilave edin Daha sonra üzerine 1 su bardağı süt ilave edip tuzunu ekleyin Fırın kabına kuzu etini ekleyin Üzerine patates püresini ekleyin Patates püresinin üzerine badem yerleştirip öceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|