ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bademli Püreli Kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187044)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:41 AM

Bademli Püreli Kebap
 
Bademli Püreli Kebap Tarifi - Bademli Püreli Kebap Nasıl Yapılır - Bademli Püreli Kebabın hazırlanması
Malzemeler:


500 gr. kuzu eti

1 soğan

1 kase mantar

1 defne yaprağı

2 domates

2 biber

1 çorba k. salça

Sıvıyağ

Tuz, karabiber


Püresi için:

3 patates

1 çorba k. tereyağı

1 su b. süt

Tuz


Hazırlanışı:


500 gr. kuzu etini tencereye alıp suyu çekene kadar kavurun.Kavrulduktan sonra üzerine soğanı ve defne yaprağını ilave edin Üzerine küp kesilmiş mantarları ilave edin.Üzerine salçayı ilave edin.Tencerey sıcak su ilave edip pişirin. En son olarak domates ve biberleri ilave edin. Püresi için 3 adet patatesi ince olarak kesip tencereye alın.Üzerine sıcak su ilave edin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı süt ilave edip tuzunu ekleyin.Fırın kabına kuzu etini ekleyin.Üzerine patates püresini ekleyin.Patates püresinin üzerine badem yerleştirip öceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.