Kürt Köftesi-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kürt Köftesi-1Kürt Köftesi Tarifi - Kürt Köftesi Nasıl Yapılır - Kürt Köftesi Malzemeleri KÜRT KÖFTESİ (Van) Van Valiliği Malzemesi: Bulgur Un Sarımsak Cacık (veya kurut) Yağ Reyhan Yapılışı: Bir kase bulgurun üzerine kaynamış su koyulup şişirilir Elle ezilir İçerisine reyhan otu da konulur Hafif unla avuç içinde sıkma köfte yapılır Böylece kaynar suya bırakılır 25-30 dakika sonra suyu boşaltılır Tencerede sadece köfte kalır Bir baş sarımsak dövülüp eritilmiş cacığın (veya kurutun) içine katılır Kızdırılmış yağ hazırlanır Köfte, sarımsaklı cacık (veya kurut), kızdırılmış yağ servis edilir |
|
|
|