![]() |
Kürt Köftesi-1
Kürt Köftesi Tarifi - Kürt Köftesi Nasıl Yapılır - Kürt Köftesi Malzemeleri
KÜRT KÖFTESİ (Van) Van Valiliği Malzemesi: Bulgur Un Sarımsak Cacık (veya kurut) Yağ Reyhan Yapılışı: Bir kase bulgurun üzerine kaynamış su koyulup şişirilir. Elle ezilir. İçerisine reyhan otu da konulur. Hafif unla avuç içinde sıkma köfte yapılır. Böylece kaynar suya bırakılır. 25-30 dakika sonra suyu boşaltılır. Tencerede sadece köfte kalır. Bir baş sarımsak dövülüp eritilmiş cacığın (veya kurutun) içine katılır. Kızdırılmış yağ hazırlanır. Köfte, sarımsaklı cacık (veya kurut), kızdırılmış yağ servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.