ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kürt Köftesi-1 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186909)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:03 AM

Kürt Köftesi-1
 
Kürt Köftesi Tarifi - Kürt Köftesi Nasıl Yapılır - Kürt Köftesi Malzemeleri



KÜRT KÖFTESİ (Van)


Van Valiliği


Malzemesi:

Bulgur

Un

Sarımsak

Cacık (veya kurut)

Yağ

Reyhan


Yapılışı:

Bir kase bulgurun üzerine kaynamış su koyulup şişirilir. Elle ezilir. İçerisine reyhan otu da konulur. Hafif unla avuç içinde sıkma köfte yapılır. Böylece kaynar suya bırakılır. 25-30 dakika sonra suyu boşaltılır. Tencerede sadece köfte kalır. Bir baş sarımsak dövülüp eritilmiş cacığın (veya kurutun) içine katılır. Kızdırılmış yağ hazırlanır. Köfte, sarımsaklı cacık (veya kurut), kızdırılmış yağ servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.