Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
didme, kebap

Didme Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Didme Kebap



Malzemeler :


750 gr az yağlı dana eti

3 adet orta boy soğan

3-4 adet lavaş ekmek

yarım çay bardağı sıvı yağ

yarım su bardağı et suyu

karabiber tuz

Yapılışı :


Etler iri yemeklik doğranır, az suda çok pişmiş şekilde haşlanır Soğuyunca elle didilerek parçalanır Soğanlar yemeklik doğranır ve hafif pembeleşene kadar kavrulur Karabiber,tuz ve etler eklenip karıştırılır Tepsinin altını kaplayacak şekilde lavaş döşenir Ortasına etli karışım dökülür,en üstü yine lavaşla kapatılarak üzerine et suyu gezdirilirOrta sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika pişirilir Lavaş kızarınca fırından çıkarılarak dilimlenip servis yapılırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.