Yayla Çorbası Ve Misket Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yayla Çorbası Ve Misket Köftesunuldu ![]() malzemeler: 1 harcı için- yarım kg köftelik, iki kere çekilmiş yağsız kıyma - 2 dilim kepek ekmeğinin içi, ufalanmış - 3 yemek kaşığı sızma zeytrinyağı - 3 yemek kaşığı süt - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre) - 1 yumurta - 1 tatlı kaşığı kekik - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz 2 ayrıca- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı - 2 baş kuru soğan - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz hazırlanması: 1 köfte harcı için gereken malzemelri iyice yoğurun harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (10-15 dk ) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koarıp yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine dizin (eğer hemen kullanmayacaksanız tepsinin üzerine streç geçirip bu halde buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz )2 köfteleri içleri pişene kadar arada kevgirle çevirerek kızartın servis yaparken kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün 10 dk sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın![]() 3 1 su bardağı kıyılmış maydanozun yarısını servis tabağına serpin üzerine köfteleri yerleştirin kalan maydanozu soğanlarla karıştırıp köftelerin üzerine yayın
|
|
|
|