![]() |
Yayla Çorbası Ve Misket Köfte
sunuldu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg malzemeler: 1. harcı için - yarım kg köftelik, iki kere çekilmiş yağsız kıyma - 2 dilim kepek ekmeğinin içi, ufalanmış - 3 yemek kaşığı sızma zeytrinyağı - 3 yemek kaşığı süt - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre) - 1 yumurta - 1 tatlı kaşığı kekik - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz 2. ayrıca - 1,5 su bardağı ayçiçek yağı - 2 baş kuru soğan - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz hazırlanması: 1. köfte harcı için gereken malzemelri iyice yoğurun. harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (10-15 dk.) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koarıp yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine dizin. (eğer hemen kullanmayacaksanız tepsinin üzerine streç geçirip bu halde buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.) 2. köfteleri içleri pişene kadar arada kevgirle çevirerek kızartın. servis yaparken kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün. 10 dk. sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın. 3. 1 su bardağı kıyılmış maydanozun yarısını servis tabağına serpin. üzerine köfteleri yerleştirin. kalan maydanozu soğanlarla karıştırıp köftelerin üzerine yayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.