![]() |
Malatya Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Malatya KebabıMalzeme: 350 gram ince bulgur 350 gram kıyma Tuz Karabiber Kızartmak için: 2 yumurta Sıvı yağ Hazırlanışı: Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun ![]() ![]() Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın ![]() ![]() Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın ![]() Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan son- ra yeşilliklerle servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|