Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, malatya

Malatya Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Kebabı






Malzeme:

350 gram ince bulgur

350 gram kıyma

Tuz

Karabiber

Kızartmak için:


2 yumurta

Sıvı yağ

Hazırlanışı:


Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz


Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün


Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın


Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan son- ra yeşilliklerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.