ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Malatya Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186837)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:15 AM

Malatya Kebabı
 



Malzeme:

350 gram ince bulgur

350 gram kıyma

Tuz

Karabiber

Kızartmak için:


2 yumurta

Sıvı yağ

Hazırlanışı:


Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.


Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.


Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın.


Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan son- ra yeşilliklerle servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.