Belikırık Patlıcan Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Belikırık Patlıcan Kebabıpatlıcan kebabı nasıl yapılır - patlıcan kebabının tarifiMalzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet domates İç harcı için: 500 gr kıyma 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 orta boy rendelenmiş soğan 1 tutam kıyılmış maydonoz 2 çorba kaşığı yağ Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon Sosu için: 50 gr tereyağı 3 çorba kasığı sıvıyağ 1,5 çorba kaşığı domates salçası Bir miktar ılık su Tuz Hazırlanışı: -İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur Dinlenmesi için buzdolabında bekletilir![]() -Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir Aynı şekilde domatesler de dilimlenir![]() -Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir ![]() - (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir![]() -Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır Daha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilir Tuzu konulur Sosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir![]() -1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir Sonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilir Servis yapılıralıntı |
|
|
|