Parmak Köfteli Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmak Köfteli KebapParmak Köfteli Kebap - Parmak Köfteli Kebap Tarifi ![]() Malzemeler : Pidesi İçin 3 su b söke unyarım paket yaşmaya 1 su b yoğurt suyu1 tatlı k tuzAlabildiği kadar ılık su Köftesi İçin 300 gr kıyma1 yumurta 1 soğan 1 tutam maydanoz Galeta unu Tuz Karabiber Kimyon Üzeri İçin 1 kase yoğurt 3 domates 3 biber 1 çorba k tereyağıSosu İçin 2 çorba k biber püresi1 çorba k domates salçasıZeytinyağı Kekik Tuz Su Hazırlanışı Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın Üzerine soğan rendesi, yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alarak yoğurun Kıvamını galeta unu ile ayarlayın Parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek tavada pişirin![]() Pidesi için karıştırma kabına unu alın Ortasını açarak mayayı içine alın Kenarlarına tuzu serpip ortasına yoğurt suyunu ekleyerek ortadan itibaren yoğurun Alabildiği kadar ılık su ile hamurun kıvamını ayarlayın Hamuru bir süre beklettiktn sonra 4 bezeye ayırıp çok inceltmeden açın Tavada iki taraflı pişirin![]() Sosu için salçayı ve biber püresini sıvıyağda kavurun Pideleri doğrayarak servis tabağına alın Üzerine yoğurdu gezdirin Köfteleri de kenarlarına dizdikten sonra sosu üzerine gezdirin En son eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek servis edin
|
|
|
|