Ege Usulü Tencere Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ege Usulü Tencere KebabıTencere kebabı - Güveçte et - Tencere kebabı nasıl yapılır 4 kişilik Malzemesi 750 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 kg taze soğan 1 5 su bardağı suYarım su bardağı sirke 2 diş sarımsak 4 defne yaprağı Tuz Karabiber Tarifi Etleri güvece alıp 3 kaşık sıvıyağ ekleyerek kavurun Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin 2 kaşık sıvıyağ ve 1 5 bardak su ilave edip kapağını kapatın Kısık ateşte 30 dakika pişirin![]() Taze soğanları temizleyip yıkayın Küçük küçük doğrayın Sarımsakları ezin Tavada 1 kaşık sıvıyağını ısıtıp taze soğanı kavurun ve pişmekte olan ete ilave edin![]() Ezilmiş sarımsak, sirke ve defne yapraklarını da ekleyip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin Defne yapraklarını yemeğin içinden alıp sıcak olarak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|