![]() |
Dereotlu Balık Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dereotlu Balık Köftesibalık köftesi nasıl yapılır - karışık balıklarla köfte yapımı - balık köftesinin tarifiMALZEMESİ Miktarı: 5 KİŞİLİK • 10 adet küçük taze patates • 100 gr ![]() • 175 gr ![]() • 100 gr ![]() • 1/2 limonun suyu • 1/2 limon kabuğu rendesi • 1/2 demet dereotu • Tuz, karabiber Kızarmış ekmekler için: • 10 dilim tost ekmeği • 4 çorba kaşığı zeytinyağı • 2 diş sarımsak • Süslemek için birkaç sap dereotu HAZIRLANIŞI • Patatesleri haşlayıp ezin ![]() • Karidesleri haşladıktan sonra ince ince doğrayın ![]() • Mezgit ve somonu 1 su bardağı su ile haşlayın ![]() ![]() • Haşlanmış mezgit ve somonu, ezilmiş patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun ve hepsini birlikte ezerek püre haline getirin ![]() ![]() • Tuz, karabiber, limon suyu ve kabuğunu da ekleyip karıştırın ![]() ![]() • Ekmek dilimlerini, çay bardağı ile bastırarak daire şeklinde kesin ![]() • Doğranmış sarmısağı zeytinyağında 30 saniye kadar kızartın ![]() ![]() • Kızarmış ekmekleri, fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine çıkarın ![]() • Buzdolabından çıkardığınız balık püresinden küçük parçalar yuvarlayarak köfte yapın ![]() • Dereotunu ince ince doğrayıp, bir tepsiye serpin ![]() • Hazırladığınız balık köftelerini dereotunun üzerinde yuvarlayın ![]() • Kızarmış ekmeklerin her birinin üzerine bir balık köftesi koyun ![]() • Balık köftelerini dereotu ile servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|