![]() |
Dereotlu Balık Köftesi
balık köftesi nasıl yapılır - karışık balıklarla köfte yapımı - balık köftesinin tarifiMALZEMESİ
Miktarı: 5 KİŞİLİK • 10 adet küçük taze patates • 100 gr. karides • 175 gr. mezgit filetosu • 100 gr. somon filetosu • 1/2 limonun suyu • 1/2 limon kabuğu rendesi • 1/2 demet dereotu • Tuz, karabiber Kızarmış ekmekler için: • 10 dilim tost ekmeği • 4 çorba kaşığı zeytinyağı • 2 diş sarımsak • Süslemek için birkaç sap dereotu HAZIRLANIŞI • Patatesleri haşlayıp ezin. • Karidesleri haşladıktan sonra ince ince doğrayın. • Mezgit ve somonu 1 su bardağı su ile haşlayın. Kılçıklarını ayıklayın. • Haşlanmış mezgit ve somonu, ezilmiş patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun ve hepsini birlikte ezerek püre haline getirin. Karidesi ilave edin. • Tuz, karabiber, limon suyu ve kabuğunu da ekleyip karıştırın. Püreyi sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin. • Ekmek dilimlerini, çay bardağı ile bastırarak daire şeklinde kesin. • Doğranmış sarmısağı zeytinyağında 30 saniye kadar kızartın. Sarmısağı yağdan aldıktan sonra ekmekleri koyun ve her iki tarafını da kızartın. • Kızarmış ekmekleri, fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine çıkarın. • Buzdolabından çıkardığınız balık püresinden küçük parçalar yuvarlayarak köfte yapın. • Dereotunu ince ince doğrayıp, bir tepsiye serpin. • Hazırladığınız balık köftelerini dereotunun üzerinde yuvarlayın. • Kızarmış ekmeklerin her birinin üzerine bir balık köftesi koyun. • Balık köftelerini dereotu ile servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.