ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Dereotlu Balık Köftesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185229)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:39 AM

Dereotlu Balık Köftesi
 
balık köftesi nasıl yapılır - karışık balıklarla köfte yapımı - balık köftesinin tarifiMALZEMESİ

Miktarı: 5 KİŞİLİK


• 10 adet küçük taze patates

• 100 gr. karides

• 175 gr. mezgit filetosu

• 100 gr. somon filetosu

• 1/2 limonun suyu

• 1/2 limon kabuğu rendesi

• 1/2 demet dereotu

• Tuz, karabiber Kızarmış ekmekler için:

• 10 dilim tost ekmeği

• 4 çorba kaşığı zeytinyağı

• 2 diş sarımsak

• Süslemek için birkaç sap dereotu



HAZIRLANIŞI


• Patatesleri haşlayıp ezin.


• Karidesleri haşladıktan sonra ince ince doğrayın.


• Mezgit ve somonu 1 su bardağı su ile haşlayın. Kılçıklarını ayıklayın.


• Haşlanmış mezgit ve somonu, ezilmiş patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun ve hepsini birlikte ezerek püre haline getirin. Karidesi ilave edin.


• Tuz, karabiber, limon suyu ve kabuğunu da ekleyip karıştırın. Püreyi sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin.


• Ekmek dilimlerini, çay bardağı ile bastırarak daire şeklinde kesin.


• Doğranmış sarmısağı zeytinyağında 30 saniye kadar kızartın. Sarmısağı yağdan aldıktan sonra ekmekleri koyun ve her iki tarafını da kızartın.


• Kızarmış ekmekleri, fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine çıkarın.


• Buzdolabından çıkardığınız balık püresinden küçük parçalar yuvarlayarak köfte yapın.


• Dereotunu ince ince doğrayıp, bir tepsiye serpin.


• Hazırladığınız balık köftelerini dereotunun üzerinde yuvarlayın.


• Kızarmış ekmeklerin her birinin üzerine bir balık köftesi koyun.


• Balık köftelerini dereotu ile servis yapın.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.