Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, güveç, yapılır

Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır



balkabaklı etli güveç - güveç çeşitleri - balkabağı güveci - balkabaklı kuzu güveçMalzemeler:


Yarım kg kuzu kuşbaşı

1 kg soyulmuş bal kabağı

1 baş kuru soğan

2 diş sarımsak

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı salça


Tarifi:


Soğan ince çentilir ve yağda çevrilir Üzerine et ve ince kıyılmış sarımsak atılır Et suyunu salıp çekince salça atılır 2 kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kabak katılır Bir kaç tur çevirdikten sonra toprak güvece aktarılır Üzerine 1 su bardağı sıcak su katılır Kapağı kapatılır Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.