ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194587)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:46 AM

Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır
 
balkabaklı etli güveç - güveç çeşitleri - balkabağı güveci - balkabaklı kuzu güveçMalzemeler:


Yarım kg kuzu kuşbaşı

1 kg soyulmuş bal kabağı

1 baş kuru soğan

2 diş sarımsak

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı salça


Tarifi:


Soğan ince çentilir ve yağda çevrilir. Üzerine et ve ince kıyılmış sarımsak atılır. Et suyunu salıp çekince salça atılır. 2 kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kabak katılır. Bir kaç tur çevirdikten sonra toprak güvece aktarılır. Üzerine 1 su bardağı sıcak su katılır. Kapağı kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.