![]() |
Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır
balkabaklı etli güveç - güveç çeşitleri - balkabağı güveci - balkabaklı kuzu güveçMalzemeler:
Yarım kg kuzu kuşbaşı 1 kg soyulmuş bal kabağı 1 baş kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı salça Tarifi: Soğan ince çentilir ve yağda çevrilir. Üzerine et ve ince kıyılmış sarımsak atılır. Et suyunu salıp çekince salça atılır. 2 kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kabak katılır. Bir kaç tur çevirdikten sonra toprak güvece aktarılır. Üzerine 1 su bardağı sıcak su katılır. Kapağı kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.