![]() |
İşkembe Dolması - Kibe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşkembe Dolması - Kibemardin yemekleri - yöresel yemekler ![]() İŞKEMBE DOLMASI (KİBE) VE BUMBAR DOLMASI: MALZEMELER (4 Kişilik): * 2 tane iyi temizlenmiş kuzu veya oğlak işkembesi, * 1/2 kg kuşbaşı et, * kuyruk yağı nane, tuz, * 2 su bardağı pirinç, * karabiber, az yeni bahar ve yağ * isteye bağlı nohut YAPILIŞI: İşkembeler yumruk boyunda kesilerek cep şekline gelecek şekilde etrafı dikilir, doldurmak için az açık bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT : Bumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır ![]() |
![]() |
![]() |
|