ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İşkembe Dolması - Kibe (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194294)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:35 AM

İşkembe Dolması - Kibe
 
mardin yemekleri - yöresel yemekler

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

İŞKEMBE DOLMASI (KİBE) VE BUMBAR DOLMASI:

MALZEMELER (4 Kişilik):




*


2 tane iyi temizlenmiş kuzu veya oğlak işkembesi,

*


1/2 kg kuşbaşı et,

*


kuyruk yağı nane, tuz,

*


2 su bardağı pirinç,

*


karabiber, az yeni bahar ve yağ

*


isteye bağlı nohut





YAPILIŞI:



İşkembeler yumruk boyunda kesilerek cep şekline gelecek şekilde etrafı dikilir, doldurmak için az açık bırakılır. Bu arada az ufak doğranmış kuşbaşı et, küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış kuyruk yağı, pirinç, nane, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. İsteye bağlı olarak içine nohut da konur, o zaman nohutlar pişirilir, soyulur ve ikiye ayrılarak karışıma katılır.Hazırlanan iç işkembelerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak su eklenir pişinceye kadar kaynatılır.Bumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir.


NOT : Bumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.