![]() |
Sos Amandine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sos AmandineSos Amandine Tarifi - Sos Amandine Nasıl Yapılır - Sos Amandine Malzemeleri Malzemeler: 50 gr ![]() 1 çorba kaşığı un 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı beyaz şarap 2 çorba kaşığı krema 1 çay kaşığı taze zencefil Hazırlanışı: Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını soyun ve iyice dövün Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri ve unu kavurun İçine; limon suyu, şarap, krema ve zencefili ilave edip ateşte 10 dakika pişirin ![]() ![]() Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sos, ama diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|