ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sos Amandine (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191980)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:51 AM

Sos Amandine
 
Sos Amandine Tarifi - Sos Amandine Nasıl Yapılır - Sos Amandine Malzemeleri




Malzemeler:


50 gr. ceviz içi

1 çorba kaşığı un

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

1 limonun suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı beyaz şarap

2 çorba kaşığı krema

1 çay kaşığı taze zencefil


Hazırlanışı:


Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını soyun ve iyice dövün

Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri ve unu kavurun

İçine; limon suyu, şarap, krema ve zencefili ilave edip ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın, sonra kenara alıp dinlendirin.

Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sos, ama diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz. Sıcak olarak servisi tavsiye olunur.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.