Baklalı Ve Etli Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklalı Ve Etli EnginarBaklalı ve Etli Enginar - Baklalı ve Etli Enginar Tarifi - Et Yemeği Tarifleri ![]() MALZEMELER 250 gram kuşbaşı kuzu eti 150 gram iç bakla 2 adet enginar 10-12 adet arpacık soğan 2 yemek kaşığı domates salçası Zeytinyağı Tuz HAZIRLANIŞI 1 Arpacık soğanları zeytinyağında bir süre kavurun![]() 2 Salçayı ve eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin![]() 3 Tencerenin içinde etlerin ortasına enginarları dizerek yerleştirin![]() NOT: Enginarların kalın dış yapraklarını ayıklayın Üst kısımlarından da kesin Arzu ederseniz bütün yapraklarını da ayıklatıp kullanabilirsiniz![]() 4 İçbaklaları çevresine dizin![]() 5 Enginarların üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ve tuz ilave edip ağzı kapalı şekilde hafif ateşte suyunu çekene dek pişiriniz
|
|
|
|