Yumurtalı Kısır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı KısırYumurtalı Kısır Tarifi - Yumurtalı Kısır Nasıl Yapılır - Kısır Tarifi Malzemeler: kişi sayısına göre ince bulgur(ben 1 kişiye 1 çay bardağı bulgur ıslatıyorum) Biber ve domates salçası Baharatlar(karabiber,kimyon,pulbiber,isot) 4 diş sarımsak Yeşillik(yeşilsoğan,tazenane,maydonoz,marul) Sıvıyağ Miktara göre 3-4 yumurta Nar ekşisi Yapılışı: İlkönce kişi sayısına göre ölçtüğümüz bulguru mesela 6 kişiysek 6 çay bardağı bulguru sıcak su ve biraz tuzla ıslatıyoruz Ağzını kapatıp kabarmasını bekliyoruz Kabarınca salçalarını ve ezilmiş sarımsağını katıp iyice yoğuruyoruz Sonra 1 su bardağı sıvıyağı tavada iyice kızdırıp içine çırptığımız yumurtaları döküp pişiriyoruz Sonra yumurtayı kısırın içine döküyoruz Karıştırıp nar ekşisini ve yeşilliklerini katıp servis yapıyoruz![]()
|
|
|
|