![]() |
Yumurtalı Kısır
Yumurtalı Kısır Tarifi - Yumurtalı Kısır Nasıl Yapılır - Kısır Tarifi
Malzemeler: kişi sayısına göre ince bulgur(ben 1 kişiye 1 çay bardağı bulgur ıslatıyorum) Biber ve domates salçası Baharatlar(karabiber,kimyon,pulbiber,isot) 4 diş sarımsak Yeşillik(yeşilsoğan,tazenane,maydonoz,marul) Sıvıyağ Miktara göre 3-4 yumurta Nar ekşisi Yapılışı: İlkönce kişi sayısına göre ölçtüğümüz bulguru mesela 6 kişiysek 6 çay bardağı bulguru sıcak su ve biraz tuzla ıslatıyoruz.Ağzını kapatıp kabarmasını bekliyoruz.Kabarınca salçalarını ve ezilmiş sarımsağını katıp iyice yoğuruyoruz.Sonra 1 su bardağı sıvıyağı tavada iyice kızdırıp içine çırptığımız yumurtaları döküp pişiriyoruz.Sonra yumurtayı kısırın içine döküyoruz.Karıştırıp nar ekşisini ve yeşilliklerini katıp servis yapıyoruz.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.