Rumeli Usulü Kuzu Kapama 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rumeli Usulü Kuzu Kapama 2Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri Malzemeler 800 gr kemikli kuzu eti 10 adet taze soğan 5 diş sarımsak 1 demet taze nane 4 çorba kaşığı margarin veya tereyağı (60 gr) 5-6 adet pazı yaprağ 3 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı un Tuz, karabiber Defne yaprağı 5-6 adet karanftf Yapılışı Etleri 1,5 litre suda karanfil, tuz ve defne yaprağını ilave ederek 10-15 dk kadar haşlayın Haşlama suyundan çıkartıp bir kenarda bekletin![]() Kuru soğanı yarım ay şeklinde halkalar halinde kesin ![]() Pazı yapraklarını ayıklayın, büyük parçalar halinde doğrayın ![]() Taze soğanları 5 cm uzunluğunda kesin Sarımsakları iri iri kıyın![]() Etlerinizi bir tencereye dizin Halka soğanları, taze soğanların yarısını, sarımsakları, 1/2 demet naneyi ve ayıklanmış pazı yapraklarını etlerin üzerine kapatın Tuz ve karabiberle lezzetlendirin Tereyağını da küçük parçalar halinde tencereye koyun, kısık ateşte 50-55 dk pişirin![]() Unu, 1/2 bardak suyla karıştırın Kalan naneleri, taze soğanları ve sulandırdığınız unu, pişmesine yakın, etinize ekleyin 2-3 daha pişirip, hemen servis yapın
|
|
|
|