Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, fesleğen, kremalı, soslu

Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile



Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile Tarifi - Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile Nasıl Yapılır - Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile Malzemeleri



Malzeme Listesi


4 Parça Bonfile (Kalın Kesilmiş)


Marinad Sos

1 Kahve Fincanı Zeytinyağı

1 Kahve Fincanı Süt

2 Tatlı Kaşığı Kimyon

1 Tatlı Kaşığı Kekik

2 Çay Kaşığı Tane Karabiber (Taze Çekilmiş)

1 Çay Kaşığı Tuz


Servis Sosu

Yarım Çay Kaşığı Kimyon

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

1 Tatlı Kaşığı Un

200 Mililitre Krema

1 Diş Sarımsak

Yeterince Tuz

1 Tatlı Kaşığı Fesleğen (Kuru)

8 Yaprak Fesleğen (Taze)

200 Mililitre Krema


Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?


Marinesi için,


1 Zeytinyağını genişçe bir kabın içerisine koyun, içerisine sütü ekleyin


2 Kimyon, kekik, tuz ve biberi karışıma ekleyip iyice karıştırın


4 Etlerinizi karışımın içerisine koyduktan sonra iyice karıştırıp her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın


5 Etlerin lezzeti iyice emmesi ve yumuşaması için en az 2 saat bekletin (Süre uzarsa lezzet artacaktır)


Sosu için,


1 Fesleğen yapraklarını çok ince kıyın, tercihen rondodan geçirin


2 Sarımsağı yıkayıp dış kabuğunu soyduktan sonra havanda dövün


3 Kremayı bir sos tenceresi içerisine koyup pişirmeye başlayın


4 İçerisine unu ekleyip topak olmaması için iyice karıştırın ve biraz koyulaşmasını bekleyin


5 Taze fesleğenler, sarımsak, tuz, kimyon, kuru fesleğen ve biberi ekleyip iyice karıştırın


6 Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirmeye devam edin ve en son bir blender yardımı ile pürüzsüzleştirin


7 Etler pişene kadar sıcak olarak saklayın


Etler için,


1 Marine ettiğiniz etleri kendi yağında pişirin


2 Servis tabağına aktarıp üzerine sıcak sos dökün

Not:

Etleri pişirmeye başladığınızda sık sık altınabakıp pişmediğini denetlemenize gerek yoktur, etin üstte gözüken kısmında suları birikmeye başladığında ve etin üst kısmının rengi değiştiğinde alt üst edilmesinin vaktinin geldiğini anlayabilirsiniz


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.