ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195015)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:35 AM

Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile
 
Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile Tarifi - Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile Nasıl Yapılır - Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile Malzemeleri



Malzeme Listesi


4 Parça Bonfile (Kalın Kesilmiş)


Marinad Sos

1 Kahve Fincanı Zeytinyağı

1 Kahve Fincanı Süt

2 Tatlı Kaşığı Kimyon

1 Tatlı Kaşığı Kekik

2 Çay Kaşığı Tane Karabiber (Taze Çekilmiş)

1 Çay Kaşığı Tuz


Servis Sosu

Yarım Çay Kaşığı Kimyon

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

1 Tatlı Kaşığı Un

200 Mililitre Krema

1 Diş Sarımsak

Yeterince Tuz

1 Tatlı Kaşığı Fesleğen (Kuru)

8 Yaprak Fesleğen (Taze)

200 Mililitre Krema


Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?


Marinesi için,


1. Zeytinyağını genişçe bir kabın içerisine koyun, içerisine sütü ekleyin.


2. Kimyon, kekik, tuz ve biberi karışıma ekleyip iyice karıştırın.


4. Etlerinizi karışımın içerisine koyduktan sonra iyice karıştırıp her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın.


5. Etlerin lezzeti iyice emmesi ve yumuşaması için en az 2 saat bekletin. (Süre uzarsa lezzet artacaktır)


Sosu için,


1. Fesleğen yapraklarını çok ince kıyın, tercihen rondodan geçirin.


2. Sarımsağı yıkayıp dış kabuğunu soyduktan sonra havanda dövün.


3. Kremayı bir sos tenceresi içerisine koyup pişirmeye başlayın.


4. İçerisine unu ekleyip topak olmaması için iyice karıştırın ve biraz koyulaşmasını bekleyin.


5. Taze fesleğenler, sarımsak, tuz, kimyon, kuru fesleğen ve biberi ekleyip iyice karıştırın.


6. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirmeye devam edin ve en son bir blender yardımı ile pürüzsüzleştirin.


7. Etler pişene kadar sıcak olarak saklayın.


Etler için,


1. Marine ettiğiniz etleri kendi yağında pişirin


2. Servis tabağına aktarıp üzerine sıcak sos dökün

Not:

Etleri pişirmeye başladığınızda sık sık altınabakıp pişmediğini denetlemenize gerek yoktur, etin üstte gözüken kısmında suları birikmeye başladığında ve etin üst kısmının rengi değiştiğinde alt üst edilmesinin vaktinin geldiğini anlayabilirsiniz.


Afiyet Olsun...



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.