Tahinli Et Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Et Yahnisiyahni tarifi - tahinli yahniMalzeme: 1 kg soğan 2 adet kuzu gerdan 50 gram Bizim Mutfak Teremyağ Tuz karabiber Yapılışı: Soğanları soyup çok ince kıyın Teremyağ’ın yarısını geniş bir tencerede eritin Kuzu gerdanı parçalara ayırıp tavada birer dakika kadar çevirerek kavurun Ocaktan alın Geniş bir tencerede kıyılmış soğanları iyice yumuşayıncaya kadar kavurun Tavada çevrilmiş etleri ilave ederek kavurmaya devam edin Etlerin üzerlerine önce pekmezi gezdirerek dökün, sonra da üzerini geçecek kadar suyu ilave edin Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın Kısık ateşte 1,5-2 saat kadar pişirin En son tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın Sıcak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|