![]() |
Zencefilli Havuç Püresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Havuç PüresiZencefilli Havuç Püresi Tarifi - Zencefilli Havuç Püresi Nasıl Yapılır - Zencefilli Havuç Püresinin Yapılışı Malzemeler: 1 kg temizlenmiş havuç 20 gr zencefil 200 ml portakal suyu 1 adet fırın poşeti 50 gr tereyağı tuz, sarımsak Yapılışı: 1 lt su tencerede kaynatılır ve altı hafif kısılarak ocak üzerinde tutulur ![]() Havuç ve zencefiller küçük parçalar halinde kesilip, portakal suyu ve sarımsak ile birlikte fırın poşetinin içine konur ve ağzı sıkıca bağlanır ![]() Havuçlu poşet kaynar suyun içine bırakılır, yaklaşık 45 dakika boyunca havuçların yavaş yavaş pişmesi sağlanır (bu tekniği kullanmaktaki amaç havucun rengini ve vitaminlerini sabitlemek) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|