![]() |
Zencefilli Havuç Püresi
Zencefilli Havuç Püresi Tarifi - Zencefilli Havuç Püresi Nasıl Yapılır - Zencefilli Havuç Püresinin Yapılışı
Malzemeler: 1 kg temizlenmiş havuç 20 gr zencefil 200 ml portakal suyu 1 adet fırın poşeti 50 gr tereyağı tuz, sarımsak Yapılışı: 1 lt su tencerede kaynatılır ve altı hafif kısılarak ocak üzerinde tutulur. Havuç ve zencefiller küçük parçalar halinde kesilip, portakal suyu ve sarımsak ile birlikte fırın poşetinin içine konur ve ağzı sıkıca bağlanır. Havuçlu poşet kaynar suyun içine bırakılır, yaklaşık 45 dakika boyunca havuçların yavaş yavaş pişmesi sağlanır (bu tekniği kullanmaktaki amaç havucun rengini ve vitaminlerini sabitlemek) . Yumuşamış olan havuç ve zencefil karışımı blenderda çevrilerek püre haline getirilir ve son olarak içine tereyağı ve tuz eklenerek lezzetlendirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.