Kıtır Ekmek Çubukları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıtır Ekmek ÇubuklarıKıtır Ekmek Çubukları Tarifi - Kıtır Ekmek Çubukları Nasıl Yapılır - Kıtır Ekmek Çubukları Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Adet Ekmek (Zeytinyağı ile pişmiş) Tost Ekmeği, Ciabatta veya Focaccia Ekmeği 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 10 Dal Maydanoz 3 Parça Kurutulmuş Domates (Konserve yağda) 1 Diş Sarımsak Yeterince Karabiber Yeterince Tuz Kıtır Ekmek Çubukları Nasıl Yapılır? 1 Zeytinyağını bir kabın içerisine boşaltın![]() 2 Sarımsağın zar kısmını ayırıp yıkadıktan sonra rendeleyerek yada ezerek yağın içine ekleyin![]() 3 Maydanozları yıkayın yaprak kısımlarını ayırıp ince ince kıyın![]() 4 Kurutulmuş domatesleri küçük küçük kıyın![]() 5 Fırını 200 C dereceye ayarlayıp önceden ısıtmaya başlayın![]() 6 Hazırladığınız maydanoz ve domatesleri zeytinyağının içine alın, üzerine tuz ve biberide ekleyerek iyice karıştırın![]() 7 Ekmekleri çubuk şeklinde doğrayın, doğradığınız ekmekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin![]() 8 Tepsideki ekmeklerin üzerinde karışımı gezdirip ekmeklerin karışımı iyice emmesini sağlayın![]() 9 Isıtılmış fırında 15 dakika ekmekler kıtır olana kadar pişirin![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|