![]() |
Kıtır Ekmek Çubukları
Kıtır Ekmek Çubukları Tarifi - Kıtır Ekmek Çubukları Nasıl Yapılır - Kıtır Ekmek Çubukları Malzemeleri
Malzeme Listesi 1 Adet Ekmek (Zeytinyağı ile pişmiş) Tost Ekmeği, Ciabatta veya Focaccia Ekmeği 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 10 Dal Maydanoz 3 Parça Kurutulmuş Domates (Konserve yağda) 1 Diş Sarımsak Yeterince Karabiber Yeterince Tuz Kıtır Ekmek Çubukları Nasıl Yapılır? 1. Zeytinyağını bir kabın içerisine boşaltın. 2. Sarımsağın zar kısmını ayırıp yıkadıktan sonra rendeleyerek yada ezerek yağın içine ekleyin. 3. Maydanozları yıkayın yaprak kısımlarını ayırıp ince ince kıyın. 4. Kurutulmuş domatesleri küçük küçük kıyın. 5. Fırını 200 C dereceye ayarlayıp önceden ısıtmaya başlayın. 6. Hazırladığınız maydanoz ve domatesleri zeytinyağının içine alın, üzerine tuz ve biberide ekleyerek iyice karıştırın. 7. Ekmekleri çubuk şeklinde doğrayın, doğradığınız ekmekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 8. Tepsideki ekmeklerin üzerinde karışımı gezdirip ekmeklerin karışımı iyice emmesini sağlayın. 9. Isıtılmış fırında 15 dakika ekmekler kıtır olana kadar pişirin. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.