Rozbif ( Sebze Soslu) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rozbif ( Sebze Soslu)Gereçler: 1 adet bonfile 1 limon suyu 2 tatlı kaşığı hardal 1 yemek kaşığı tereyağı Sebzeli sos: 250 gr mantar 2 orta boy domates 2 orta boy havuç 1 tatlı kaşığı kekik 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz-karabiber Yapılışı: 1 Bonfilenin üzerine limon suyu ve hardal karışımından sürüp bir saat dinlendirin![]() 2 Bonfileyi, eritilmiş yağla yağlayıp, fırın ızgarası üzerine yerleştirin Orta ısılı fırında arada bir çevirerek 30-40 dakika pişirin Fırından çıkarmadan önce tuzlayın![]() 3 rozbifi, yuvarlak, ince dilimlere bölüp bir servis tabağına yerleştirin Üzerine de sebzeli sosu döküp servis yapın![]() Sebzeli sosun hazırlanması: Küçük yuvarlak dilimler halinde kesilmiş havucu, tereyağı ve 1 kahve fincanı suyla kısık ateşe koyup hafif yumuşayıncaya kadar pişirin Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates e dilimlenmiş mantarı katın; 5 dakika sonra 1 bardak su, tuz, karabiber ve kekik koyup 10 dakika pişirin![]() alıntı |
|
|
|