ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Rozbif ( Sebze Soslu) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194842)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:04 AM

Rozbif ( Sebze Soslu)
 
Gereçler:


1 adet bonfile

1 limon suyu

2 tatlı kaşığı hardal

1 yemek kaşığı tereyağı



Sebzeli sos:


250 gr mantar

2 orta boy domates

2 orta boy havuç

1 tatlı kaşığı kekik

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz-karabiber



Yapılışı:


1. Bonfilenin üzerine limon suyu ve hardal karışımından sürüp bir saat dinlendirin.

2.Bonfileyi, eritilmiş yağla yağlayıp, fırın ızgarası üzerine yerleştirin. Orta ısılı fırında arada bir çevirerek 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce tuzlayın.

3. rozbifi, yuvarlak, ince dilimlere bölüp bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine de sebzeli sosu döküp servis yapın.



Sebzeli sosun hazırlanması:


Küçük yuvarlak dilimler halinde kesilmiş havucu, tereyağı ve 1 kahve fincanı suyla kısık ateşe koyup hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates e dilimlenmiş mantarı katın; 5 dakika sonra 1 bardak su, tuz, karabiber ve kekik koyup 10 dakika pişirin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.