![]() |
Rozbif ( Sebze Soslu)
Gereçler:
1 adet bonfile 1 limon suyu 2 tatlı kaşığı hardal 1 yemek kaşığı tereyağı Sebzeli sos: 250 gr mantar 2 orta boy domates 2 orta boy havuç 1 tatlı kaşığı kekik 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz-karabiber Yapılışı: 1. Bonfilenin üzerine limon suyu ve hardal karışımından sürüp bir saat dinlendirin. 2.Bonfileyi, eritilmiş yağla yağlayıp, fırın ızgarası üzerine yerleştirin. Orta ısılı fırında arada bir çevirerek 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce tuzlayın. 3. rozbifi, yuvarlak, ince dilimlere bölüp bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine de sebzeli sosu döküp servis yapın. Sebzeli sosun hazırlanması: Küçük yuvarlak dilimler halinde kesilmiş havucu, tereyağı ve 1 kahve fincanı suyla kısık ateşe koyup hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates e dilimlenmiş mantarı katın; 5 dakika sonra 1 bardak su, tuz, karabiber ve kekik koyup 10 dakika pişirin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.