Kuzu Haşlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu HaşlamaKuzu Haşlama Tarifi - Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır - Kuzu Haşlama Malzemeleri Malzeme Listesi * 2 Parça Kuzu İncik * 1 Adet Soğan * 1 Adet Patates * 1 Adet Havuç Servis Yaparken * 1 Adet Limon Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır? 1 Tencereyi kızdırarak yıkanıp suyu süzülmüş kuzu incikleri tencereye yerleştirin Etler önce suyunu salacaktır Suyunu çekene dek kısık ateşte hafif kavurun![]() 2 Etler hafifçe kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı kadar mısır ununu etlerin üzerine serpiştirip unla birlikte hafifçe kavurun![]() 3 Etlerin üzerini iki üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin![]() 4 Soğan, patates ve havuçları soyarak irice birkaç parçaya ayırarak tencereye ilave edin ve tencereye kaynadıktan sonra altını iyice kısarak tüm malzemeler iyice haşlanana dek pişirin![]() 5 Servis yaparken yemeğin üzerine arzu ederseniz limon sıkın![]() Not: Kuzu incik yerine haşlamalık kuzu eti de kullanabilirsiniz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|