Yoğurtlu Kuzu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu KuzuYoğurtlu Kuzu Tarifi - Yoğurtlu Kuzu Yapılışı - Yoğurtlu Kuzu Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Kuzu Malzemeleri 1 kg kemiksiz kuzu budu1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet ince kıyılmış soğan Yarım çay kaşığı karabiber ve pulbiber Yarım çorba kaşığı salça 1 su bardağı su 7-8 dilim ekmek 2 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gr yoğurt2-3 diş sarmısak Tuz Tencereye eti, yağı ve soğanı aktarın Et, suyunu salıp çekene kadar kavurun Üzerine karabiber, pulbiber, salça, su ve tuz ekleyip et iyice yumuşayana dek pişirin Küçük doğranmış ekmek dilimlerini tepsiye koyup 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilavesiyle 15 dakika fırında kızartın Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı bir kapta karıştırın Pişen eti tencereden alıp dilimleyin Kızarmış ekmek ve yoğurtla servis yapın
|
|
|
|