Şiveydiz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ŞiveydizŞiveydiz Tarifi - Şiveydiz Yapılışı - Şiveydiz Nasıl Yapılır - Şiveydiz Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 100 gr tereyağı 125 gr nohut (ıslatılmış, hafif haşlanmış) 300 ml su (kaynar) 6-7 adet taze soğan (ince kıyılmış) 250 gr pırasa veya taze sarmısak (ince kıyılmış) 500 gr yoğurt (süzme) 1 adet yumurta sarısı 3 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı haspir 2 çorba kaşığı kuru nane Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Taze soğanın yeşil kısmı (ince kıyılmış, süslemek için) Tarif: • Tereyağının yarısını ısıtıp, etleri ilave edin Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin![]() • Nohut ve suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dak pişirin Soğan, pırasa, tuz ve karabiberi ilave edip, hafifçe karıştırın ve 15-20 dak daha pişirin![]() • Yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak, 7-8 dak ısıtın![]() • Nohutlu eti hafifçe karıştırarak yavaş yavaş yoğurdu akıtın Haspiri serpin ve karıştırmaya devam ederek, orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, 2-3 dak daha ısıtın![]() • Kalan tereyağını ısıtıp, naneyi ekleyin Birkaç san daha ısıtın, yemeğin üzerine gezdirin, taze soğanları serperek servis yapın
|
|
|
|