Nardanaşı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
NardanaşıNardanaşı Tarifi - Nardanaşı Yapılışı - Nardanaşı Nasıl Yapılır - Nardanaşı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 2 adet soğan 225 gr bulgur (köftelik) 1 çorba kaşığı kuru reyhan 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber 7 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1200 ml su (kaynar) 200 ml nar ekşisi Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Bir adet soğanı rendeleyin Soğan, kıyma, bulgur, reyhan, pul kırmızıbiberin yarısı, tuz ve karabiberi köfte hamuru oluncaya kadar iyice yoğurun İri fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın![]() • Kalan soğanı iri doğrayın ![]() • Tereyağını ısıtıp, soğanı katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek kalan pul kırmızıbiber ve domates salçasını katıp, 1-2 dak daha ısıtın![]() • Suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Karıştırarak nar ekşisi ve köfteleri ilave edip, yaklaşık 20-25 dak pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|