Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Güveç Nasıl Yapılırbalkabaklı etli güveç - güveç çeşitleri - balkabağı güveci - balkabaklı kuzu güveçMalzemeler: Yarım kg kuzu kuşbaşı 1 kg soyulmuş bal kabağı 1 baş kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı salça Tarifi: Soğan ince çentilir ve yağda çevrilir Üzerine et ve ince kıyılmış sarımsak atılır Et suyunu salıp çekince salça atılır 2 kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kabak katılır Bir kaç tur çevirdikten sonra toprak güvece aktarılır Üzerine 1 su bardağı sıcak su katılır Kapağı kapatılır Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir![]() alıntı |
|
|
|