Alkollü Kırmızı Erik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alkollü Kırmızı ErikAlkollü Kırmızı Erik Tarifi - Alkollü Kırmızı Erik Nasıl Yapılır - Alkollü Kırmızı Erik Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Kırmızı Erik (Küçükve Sert) 500 Gram Şeker (Toz) Yarım Paket Vanilya 1 Çubuk Tarçın 1 Adet Limon Yeterince (Likör için kullanılan) Alkollü Kırmızı Erik Nasıl Yapılır? Dikkat: Dinlendirme süresi 2 aydır! 1 Nemli bir bezle erikleri temizleyin Eriklere büyük bir iğne ile delikler açın![]() 2 Geniş ve alçak bir tencereye kat kat erikleri dizin ve her kata şeker serpin![]() 3 Tarçın, vanilya, bir limonun suyu ve bir bardak su ilave edin![]() 4 Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte kaynatın![]() 5 İyice kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alıp erikleri kaynattığınız şurubu birkaç dakika daha kaynatın![]() 6 Kavanozlara döküp soğumaya bırakın![]() 7 Kavanozlar soğuduktan sonra arzu ettiğiniz miktarda alkol ilave edin![]() 8 Kapağını kapatıp, serin ve karanlık bir yerde saklayın 2 ay sonra alkollü erik hazır olacaktır![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|