Limonlu Marenga Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Marenga Tart![]() Malzemeler : Limonlu Kreması İçin Su 1000 g Pasta kreması 250 g Yumurta sarısı 30 g Limon 1 5 adetMarenga İçin Şeker 500 g Yumurta beyazı 250 g Su 200 g Glikoz 60 g Hazırlanışı: İtalyan Marengası Bir kabın içinde şeker, su ve glikoz 123°Cye kadar kaynatılır Yumurta beyazı mikserde çırpılır, marenga hazır olunca kaynamış şurup azar azar yedirilir, daha sonra 15 dakika yavaş hızda çırpılır![]() Limonlu Krema Bir kabın içinde su kaynatılır ve kaynatılmış suya pasta kreması ilave edilerek çırpma teli ile karıştırılır Daha sonra yumurta ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve 2 dakika pişirilir![]() Tartın Tamamlanması: Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir Hamurun artan parçaları alınır Hamurun kabarmaması için ortasına çatal yardımı ile delikler açılır ve fırına verilir![]() Pişirilmiş tart hamurun içine limonlu krema konulur ve palet bıçak yardımı ile yayılır ![]() İtalyan marengası, torbaya doldurulur, çeşitli şekillerde sıkılarak garni yapılır Tartın üst yüzeyini renklendirmek için İtalyan marengası pürmüz yardımı ile yakılır![]() alıntı |
|
|
|