Tül böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tül böreğiTül böreği nasıl yapılır - börek tarifleri Malzemeler: 5 tane yufka 5 bardak süt 5 yumurta 200 gr margarin 250 gr çökelek Maydanoz Tuz Fırın 180 derece Yapılışı: 1 Derin bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın Tuz ekleyin![]() 2 Maydanozla birlikte çökeleği ezin![]() 3 Yufkaları elinizle gelişigüzel parçalayıp süt-yumurtalı karışıma batırın Bir iki dakika ıslanmalarını bekleyin![]() 4 Yarısını yağlanmamış tepsiye yerleştirin Üzerine çökeleği yayın Kalan yufkaları da çökeleklerin üzerine yayın![]() 5 Kapta kalan yumurtalı sütü böreğin üzerine dökün![]() 6 Margarini eritip böreğin üzerine gezdirin![]() 7 Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin![]() Yapım Alternatifi: Bu böreği kaşar peyniriyle de yapabilirsiniz Bunun için çökelek yerine 200 gr kaşar peynirini rendeleyip süt-yumurta karışımına koyun, yufkaları da ekleyin, karıştırdıktan sonra kabın tamamını fırın tepsisine boşaltın
|
|
|
|