![]() |
Tül böreği
Tül böreği nasıl yapılır - börek tarifleri
Malzemeler: 5 tane yufka 5 bardak süt 5 yumurta 200 gr margarin 250 gr çökelek Maydanoz Tuz Fırın 180 derece Yapılışı: 1. Derin bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın. Tuz ekleyin. 2. Maydanozla birlikte çökeleği ezin. 3.Yufkaları elinizle gelişigüzel parçalayıp süt-yumurtalı karışıma batırın. Bir iki dakika ıslanmalarını bekleyin. 4. Yarısını yağlanmamış tepsiye yerleştirin. Üzerine çökeleği yayın. Kalan yufkaları da çökeleklerin üzerine yayın. 5. Kapta kalan yumurtalı sütü böreğin üzerine dökün. 6. Margarini eritip böreğin üzerine gezdirin. 7. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Yapım Alternatifi: Bu böreği kaşar peyniriyle de yapabilirsiniz. Bunun için çökelek yerine 200 gr kaşar peynirini rendeleyip süt-yumurta karışımına koyun, yufkaları da ekleyin, karıştırdıktan sonra kabın tamamını fırın tepsisine boşaltın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.